Începând de luni, 05 februarie 2024, 6 elevi, de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Petru Rareș” Fălticeni, vor desfăşura în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ.

Elevii jandarmi au fost repartizaţi în cadrul structurii pază şi protecţie instituţională pentru a-şi pune în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs, urmând ca la terminarea stagiului să fie evaluaţi în funcţie de activitatea desfăşurată şi rezultatele obţinute.

Elevii vor fi planificaţi în misiuni specifice unde vor fi însoţiţi şi îndrumaţi tot timpul de tutori-jandarmi cu experienţă în activitatea profesională care îi vor ajuta pe tinerii jandarmi să-şi aprofundeze cunoştinţele teoretice prevăzute în actele normative prin confruntarea cu situaţiile concrete întâlnite în teren.

Pe această cale le urăm succes viitorilor subofițeri jandarmi, reamintindu-le totodată, că stagiul de practică reprezintă un bun prilej de a pune în aplicare cunoștințele teortice acumulate pe parcusul anului școlar.