back to top
luni, 21 aprilie 2025
13.9 C
Piatra Neamț

8 noi construcții de creșe, una şi la Piatra-Neamţ

8 noi construcții de creșe au fost aprobate prin Programul național de construcție de creșe, lansat de Ministerul Dezvoltării în anul 2021, anunță ministrul Cseke Attila. Numărul total al creșelor aprobate pentru a fi construite, la nivel național, crește, astfel, la 60.

”Ministerul Dezvoltării susține dezvoltarea echilibrată a localităților și sprijină tinerele familii, motiv pentru care, în fiecare municipiu reședință de județ și municipiu am aprobat construirea unei creșe sau două acolo unde numărul locuitorilor depășește 100.000. Am aprobat finanțarea pentru 52 de creșe, iar acum am aprobat încă 8 noi construcții”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministrul dezvoltării a mai precizat că, în urma aprobării finanțării, construirea acestor creșe moderne intră în proces de achiziție publică și, ulterior, vor putea fi demarate lucrările de construcție.

Conform actului normativ aprobat, se vor construi creșe mici, cu o capacitate de 40 de antepreșcolari în Constanța (2), Sebeș și Carei, iar în Timișoara și Piatra Neamț vor fi construite creșe de dimensiuni medii. În Bacău și Zalău, se vor construi creșe mari, pentru 100-110 copii.

M-am bucurat să aflu că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat ieri finanțarea pentru creșa care se va construi pe strada Mihai Viteazu, în apropierea Sălii Polivalente. Intrăm astfel în linie dreaptă cu acest proiect, unul esențial pentru planul nostru de a investi în educație. Sprijinirea tinerelor familii și creșterea natalității sunt obiective pe termen lung, iar construirea de noi creșe este primul pas pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale.
Primăria Piatra-Neamț a pus la dispoziție terenul, iar creșa este încadrată în categoria medie, conform proiectării de la minister. Astfel, se vor asigura locuri noi în învățământul antepreșcolar pentru 60-70 de copii, care vor fi organizați în 6-7 grupe.
Reamintesc cu această ocazie că eforturile noastre pentru construcția de creșe noi se fac și din bugetul propriu al municipiului. În propunerea de buget avem o alocare de 4.5 milioane de lei pentru transformarea unei centrale dezafectate din Mărăței (strada Progresului, nr. 28), într-un Centru de Zi modern pentru copiii de vârstă antepreșcolară. Cât privește Programul Național de construcție de creșe noi, așteptăm finanțarea de la minister și pentru o a doua creșă, care se va construi în cartierul Văleni.
Sper și voi face tot ce-mi stă în putință ca 2022 să fie anul în care să ne putem mândri că mai multe creșe noi care s-au deschis în orașul nostru, Piatra-Neamț devenind astfel un oraș cu mai multe oportunități pentru tinerele familii și pentru cei mici.
a spus Alin Lehăduş, viceprimar Municipiul Piatra-Neamţ intr-o postare

Articole populare

Intervenții ale pompierilor pentru stingerea incendiilor în zona Târgu-Neamț

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, echipajele Inspectoratului...

Cetățile dispărute ale Daciei: Bâtca Doamnei și Cozla – între vestigii, legende și uitare

Într-un colț pitoresc al Moldovei, în jurul actualului oraș...

De ce ne enervează oamenii în trafic – și ce spune asta despre noi

Claxoane, semnalizări ignorate și certuri prin geam. Nu e...

Top 5 meserii ale viitorului: profesiile care vor domina piața muncii în era digitală

Descoperă domeniile în care cererea va exploda datorită avansului...

De interes

spot_img

DIn aceeasi categorie

spot_imgspot_img