A doua zi a Conferinței „PREVENȚIA- DEZIDERAT ÎN SĂNĂTATEA PUBLICĂ” a debutat cu prezentarea doamnei psiholog Sînziana Burcea „Diagnosticul precoce în autism” după metoda MIFNE care promovează recunoașterea semnelor precoce în autism și oferă tratament intensiv pentru copii până la vârstă de 2 ani, abordând familia ca întreg.

A urmat prezentarea doamnei dr. Raluca

Radu, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, ” Abordarea multifactorială în prevenția diabetului zaharat” care a precizat că această boală este o afecțiune complexă multifactorială care duce la comorbidități și mortalitate.  A fost prezentat și un tratament antihiperglicemiant nou, cu beneficii cardiovasculare dovedite.
Prezentarea doamnei psiholog Mihaela Gabor Naidin „Rolul și impactul emoțiilor în procesul comunicării și eticii medicale” a subliniat rolul central al comunicării în stabilirea relațiilor cu pacientul, aparținătorii și ceilalți membrii ai echipei medicale.
Celelalte prezentări au fost interesante și au suscitat interesul participanților care au rămas în sală până la sfârșitul lucrărilor.
Inițiatoarea și organizatoarea evenimentului, dr. Daniela Florina Marcoci, a reușit, împreună cu echipa sa de la Compartimentului de Evaluarea și Promovarea Sănătății, să mobilizeze profesioniști (medici, biologi, psihologi, chimiști, psihologi, sociologi, asistenți medicali) din Iași, București, Brașov și Neamț care au oferit informații noi și interesante despre aspecte importante ale prevenției în sănătatea publică.