Capitala folkului românesc pentru copii şi adolescenţi este, de azi, pentru o săptămână comuna nemţeană Taşca dar şi zona adiacentă care poartă amprenta unui eveniment duplex, tabără şi festival.
“Dăm folk” a fost refrenul azi la Taşca, în Centrul Cultural unde a fost strigat catalogul cu cei înscrişi în Tabără, festivalul urmând a avea loc de joi până sâmbătă (două zile de concurs şi una dedicată Galei laureaţilor).
Peste 50 de copii au intrat deja în tabără. Mici interpreţi de folk, fani ai genului dar şi o componentă socială a evenimentului conturează un program muzical (dar nu numai) care îşi propune să lege punţi culturale şi de prietenie între copii din diverse zone ale ţării.
Au început să sosească şi invitaţii speciali care susţin în fiecare seară recitaluri. Azi a fost rândul fetelor de la TRIO VOX (câştigătoarele Festivalului de anul trecut), de la Buzău dar şi al celor de la VAMADI’S să demonstreze prin cântec, vers şi mesaj că folkul este să rămâne tânăr.
“Suntem la a 4-a ediţie, am crescut de la un an la altul. Ediţia din acest an se anunţă chiar una de excepţie, putem spune că vorbim deja de alt nivel, de alt sezon. Preşedintele juriului este un cantautor de succes, George Negrea de la Satu Mare, pe care românii l-au văzut şi într-un juriu al unei emisiuni-concurs de la pro TV. Ceilalţi juraţi au, de asemenea, expertiză în diverse domenii care întregesc un act artistic de calitate dar şi de impact şi le mulţumesc cu căldură acestor oameni deosebiţi care sunt alături de acest eveniment cultural. Mulţumirile mele merg şi la oamenii din echipa EU CRED care au muncit mult în aceste zile pentru ca toate să fie puse la punct. Mulţumiri din inimă am şi pentru autorităţile care au sprijinit financiar acest demers – Consiliul Judeţean Neamţ, Primăriile şi Consiliile Locale din Taşca şi Bicazu Ardelean – dar şi pentru sponsorii şi oamenii de suflet care, la rândul lor, contribuie financiar sau logistic pentru ca DĂM FOLK să meargă frumos mai departe”, a precizat Marius Coşerariu, directorul evenimentului.
Coşerariu – folkist, poet dar şi poliţist la Dămuc – are alături, în comitetul de organizare pe cele două preotese (şi cadre didactice) cu care cântă în grupul EU CRED, Cristina Marin şi Elena Ropotoaia dar şi pe profesoara Dorina Mucenicu.
Pentru ziua de marţi, copiii din tabără au programată o escursie în Cheile Bicazului şi la Lacul Roşu dar şi un interesant moment de tip flash-mob. Seara de mâine de va încheia cu alte recitaluri oferite de folkişti invitaţi la Neamţ.