Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează Atelierul de mărțișoare tradiționale dedicat copiilor, coordonat de Anca Mihalache, în luna februarie 2023. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta între 9 și 14 ani și se va desfășura săptămânal, pe durata unei ore, în fiecare luni, de la ora 16.00, în Secția Arte, multimedia „Victor Brauner“. Prima întâlnire va avea loc luni, 6 februarie 2023.

În cadrul acestui atelier, copiii vor fi inițiați în coaserea unor modele tradiționale în vederea confecționării unui mărțișor și vor descoperi frumusețea portului național din muzee și colecții.

Pentru început vor fi căutate unele modele din cărțile aflate în Secția Arte, multimedia „Victor Brauner“. Va urma desenarea modelului cu creioane colorate pe hârtie cu pătrățele. Mărțișoarele vor fi confecționate prin coasere pe pânză etamină de puncte oblice, în cruce etc.

Înscrierile se fac la Secția Arte, multimedia „Victor Brauner“, cu achitarea taxei de 28 lei pentru un copil, reprezentând costul materialelor necesare celor patru ateliere, desfășurate în luna februarie 2023. La înscriere, copiii trebuie să fie însoțiți de un părinte. Detalii se pot afla la telefonul de contact 0740-812.882 și adresa de e-mail: ancamihalache@gmail.com.