De secole, escrocii au reușit să aibă un veritabil stil de viață, din a obține venituri ilicite, pe seama naivității celor pe care reușesc să îi convingă de faptul că au posibilitatea de  a le oferi sume de bani, în schimbul unor afaceri tentante, sau alte asemenea povești.

Deși trăim în secolul al XXI-lea, metode diverse de înșelăciune încă își găsește, sporadic, succesul în rândul unora dintre noi.

***

La data de 11 noiembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au documentat activitatea infracțională a două persoane, cu vârste de  38, respectiv 44 de ani, din Târgu-Neamț, bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Din cercetări a rezultat că, la data de 8 noiembrie a.c., cele două persoane s-ar fi oferit să cumpere, contra unei sume de bani, mai multe bilete gratuite de călătorie de la un  bărbat de 69 de ani, din Brusturi.

Bărbatul de 69 de ani, având asupra sa cuponul de pensie, i-ar fi însoțit la o unitate bancară în Piatra-Neamţ, de unde urma să primească suma de bani promisă.

În scopul asigurării credibilității, aceștia i-ar fi oferit suma de 300 de lei, solicitându-i totodată să semneze niște documente.

Ulterior bărbatul a fost contactat telefonic de către o unitate bancară,  care l-a informat cu privire la rata lunară pe care trebuie să o achite, pentru un credit care fusese contractat de cele două persoane, pe numele acestuia.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, fiind desfășurate cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale și dispunerii măsurilor legale .

***

Odată cu evoluția tehnologiei, infracţiunile de înşelăciune au îmbrăcat forme neașteptate, iar modurile de operare, folosite de cei care încearcă să obţină bani sau alte bunuri de valoare prin mijloace ilicite, sunt din ce în ce mai complexe.

Pentru a nu deveni victima acestui gen de fapte, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț atenționează cetățenii să fie prudenți atunci când sunt abordați prin orice mijloace de persoane necunoscute, care le oferă diverse bunuri sau servicii.

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.

Fiți vigilenți! Semnalați polițiștilor orice încercare de fraudă!

sursa