În perioada 11.10.2022 – 14.10.2022, polițiștii lcali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale – Poliția Locală Piatra Neamț au organizat și desfășurat o acțiune pe linie specifică, de verificare a documentelor necesare desfășurării activităților de comerț și prestări servicii de către operatorii economici din Bazarul Piatra Neamț. Totodată s-a urmărit respectarea orarului de funcționare, deținerea contractului pentru eliminarea deșeurilor produse, asigurarea curățeniei în perimetrul comercial utilizat și lista de produse vândute, înscrise în acordul de funcționare.

Astfel, au fost controlate în privința aspectelor sus menționate, 26 de societăți comerciale, constatându-se că 19 dintre acestea nu dețineau acord de funcționare valabil, emis de Primăria Piatra Neamț. S-au aplicat tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.200 de lei, pentru încălcarea prevederilor O.G. 99/2000 privind comercializarea bunurilor și serviciilor de piață.

De asemenea, cu această ocazie, comercianții au fost informați, în temeiul H.C.L. 15/2022, cu privire la obligativitatea anuală de a-și reînnoi acordurile de funcționare pentru exercițiile economice pe care le dețin pe raza municipiului Piatra Neamț.