Candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, a fost prezent, astăzi, la Piatra Neamț, în cadrul caravanei organizată în această săptămână în zona Moldovei. Primul eveniment programat a constat într-o discuție liberă cu cei peste 80 de membri ai filialelor USR PLUS Neamț prezenți, urmat de o conferință de presă alături de președintele USR Neamț, deputatul Iulian Bulai, și reprezentantul PLUS Neamț, Laurențiu Crețu.

„Am început strângerea celor 200.000 de semnături în Moldova. Nu întâmplător am ales această zonă. Este regiunea cea mai săracă din România, cea mai izolată și abandonată de autorități, iar efectul cel mai dureros este migrația masivă a românilor, în special a tinerilor care nu mai au perspective de viitor în România. Cifrele ne arată că jumătate dintre ei își văd viitorul în afara țării. România are nevoie o schimbare fundamentală, care să pornească de jos în sus și să fie implementată responsabil de un Președinte și un Guvern USR PLUS”, a declarat Dan Barna, candidatul USR PLUS la alegerile prezidențiale.

„Suntem foarte onorați să avem aici, la Piatra Neamț, membri din tot județul, pentru a susține candidatura colegului nostru Dan Barna, pentru a vorbi cu pietrenii și pentru a strânge semnături. Îi mulțumesc lui Dan că a venit la noi, iar noi, membrii USR Neamț, ne vom strădui să ajutăm atât la strângerea de semnături, cât și la celelalte evenimente pe care le vom organiza în perioada următoare cu scopul de a-l face cunoscut nemțenilor”, a explicat deputatul Iulian Bulai, președinte al USR Neamț.

„Mesajul pe care l-am primit la alegerile europarlamentare a fost unul clar: românii vor o forță politică nouă, iar noi am demonstrat că am ajuns la maturitatea politică de care cetățenii români au nevoie. Urmează alte trei runde de alegeri, iar cele mai importante obiective sunt să dăm președintele României și un nou Guvern din partea Alianței USR PLUS, condus de domnul Dacian Cioloș”, a spus Laurențiu Crețu, reprezentantul PLUS Neamț, în cadrul conferinței de presă.

După conferința de presă, toți membrii Alianței din județul Neamț au mers, alături de candidatul USR PLUS, Dan Barna, pe străzile municipiului Piatra Neamț pentru a strânge semnături și a discuta cu pietrenii.