Astăzi, la Palatul Victoria a avut loc o ceremonie prilejuită de semnarea protocolului de colaborare între Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Tinererului și Sportului, pentru organizarea celei de-a XI-a ediții a Taberelor ARC.
Ediția din acest an reunește peste 3000 de participanți din comunitățile istorice și din diaspora. Fiecare tânăr va petrece câte o săptămână într-unul dintre centrele de agrement ale MTS de la Sulina, județul Tulcea, Oglinzi, județul Neamț, Căprioara, județul Hunedoara și Săcelu, județul Gorj.
Protocolul a fost semnat de miniștrii Natalia Intotero și Bogdan Matei, în prezența Premierului României, Viorica Dăncilă, care i-a felicitat pe cei doi pentru reușita programului.
La ceremonie au fost prezenți și ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Hurduc, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie și secretarul de stat Remus Munteanu.

„Mă bucur să fim parte a programului de Tabere ARC, ajuns la cea de-a unsprezecea ediție, și să oferim tinerior din comunitățile isorice și diaspora, împreună cu Ministerul pentru românii de pretutindeni, o șansă să cunoască tradițiile, obiceiurile și frumusețile pe care țara noastră le are.
Vreau să cred că o parte dintre participanții la Taberele ARC o să-și dorească să se întoarcă pe meleagurile românești. Pe toti ceilalți vreau să îi incurajez să coopereze cu alți tineri, să participe la schimburi de experiență și să ducă mai departe mesajele și valorile tinerilor.
As vrea să mulțumesc doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă pentru susținerea acordată programului de tabere, doamnei Natalia Intotero pentru colaborarea excelentă, colegilor din Gorj, Hunedoara, Neamț și Tulcea, gazdele tinerilor din această vară”, a spus ministrul Bogdan Matei în discursul său.