Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu“ Neamț îi invită pe toți cei interesați să participe la o nouă serie de întâlniri ale Clubului de franceză, moderate de profesor Elena David.

Întâlnirile vor avea loc la Filiala de Carte Străină a bibliotecii, în fiecare miercuri, de la ora 15.30, începând din data de 14 septembrie 2022.

Noua tematică, intitulată „Sois l’Arc-en-ciel dans les nuages d’autrui!“ („Fii Curcubeul din norii celuilalt!“), pe marginea căreia se va dialoga în limba franceză, va fi din sfera valorilor sociale (învățare continuă, adaptabilitate și auto-disciplină, echilibru, entuziasm, compasiune, iertare, inițiativă, dialog, angajament, prietenie, respect, dragoste, auto-valorizare etc.), cu exemplificări audio-video argumentative din partea specialiștilor, scriitorilor și altor oameni de cultură din spațiul francofon.

„Importanța valorilor sociale constă în consolidarea relațiilor umane. Nicio valoare socială nu acționează independent; valorile sociale formează un lanț în care nu există o ordine a importanței. Valorile sociale îi ajută pe oameni să trăiască armonios în comunități, în societate.“, a explicat prof. Elena David.

Clubul de franceză se adresează tuturor persoanelor care au un minimum de cunoștințe de limba franceză și doresc să-și exerseze și să-și îmbunătățească abilitățile de înțelegere și comunicare în domeniu. Tema nou aleasă se adresează publicului de toate vârstele și are un vocabular accesibil în limba franceză. Participarea este gratuită, pe baza permisului de bibliotecă.

Înscrierile au loc la Filiala de Carte Străină (Bd. Republicii Nr. 17).

Filiala de Carte Străină a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț își îmbogățește și își diversifică în mod continuu colecțiile de documente, prin achiziții proprii și prin donații diverse, adresându-se tuturor gusturilor și intereselor de lectură. Prin colecțiile și serviciile pe care le oferă, Filiala de Carte Străină promovează importanța și beneficiile învățării limbilor străine și cultivă spiritul de explorare și de învățare pe tot parcursul vieții, bucuria lecturii, dorința de informare și de cunoaștere, educația multiculturală și dialogul intercultural.