In perioada 3-10 iunie 2019, pe simezele Salii Cupola a Bibliotecii Judetene “G.T.Kirileanu” vor fi prezente lucrarile participante la CONCURSUL SI EXPOZITIA DE ARTE PLASTICE PENTRU COPII “DR. SORIN CIOBANU” EDIŢIA a-IVa – 2019, PIATRA NEAMŢ.

Desenele, lucrarile de pictura si de grafica ce alcatuiesc expozitia, au fost realizate cu maiestrie de copii si tineri cu virste cuprinse intre 6-19 ani, de la scoli gimnaziale ( Sc. Gimn Nr. 2, Sc. Gimn. Nr. 3, Scoala Gimn. “E.Cuza”, Sc. Gim. “N.Albu”, Sc.Gimn. “D.Cuciuc”, Sc. Gimn. Nr 1, Sc. Gimn. Borlesti, Sc. Gim. “N.Buleu” Margineni, Scoala Gimn. Hoisesti etc.) si licee din oras, (C.N. “P.Rares”, C.N. “C.Hogas”, C.N. de Informatica, Liceul de Arta “V.Brauner” s.a.) de la cluburi de pictura din cadrul unor ONG-uri si de la Palatul Copiilor din Piatra Neamt.
Expozitia reuneste cele mai reusite creatii ale copiilor, selectate atent de un juriu exigent format din profesori de arta plastica, bibliotecari si muzeografi, juriu condus de doamna doctor Mariana Ciobanu, cea care ofera si premiile concursului. Lucrarile au fost structurate si evaluate in functie de cele trei nivele de virsta si experienta: nivel primar- clasele 0-IV (0-10 ani), nivel gimnazial –clasele V-VIII (11-14 ani) si liceal – clasele IX-XII ( 15-19 ani). Se vor acorda diplome si medalii pentru premiile I,II, III si mentiuni. Talentul, creativitatea si determinarea vor fi celebrate printr-un Premiul Special pentru fiecare categorie de virsta, in valoare de 500 ron.
Toti elevii care au trimis lucrari, chiar si cei care nu au lucrari expuse ,din cauza spatiului pentru panotare redus, vor primi diploma de participare.

Vernisajul va avea loc marti 4 iunie, incepind cu orele 17:00 .

Manifestarea se doreste a fi o actiune culturala dedicata copiilor, realizata anual, in preajma zilei de nastere a celui care a inspirat aceasta Expozitie-Concurs, o celebrare prin lucrarile micilor artisti a excelentei in artele vizuale, precum si a personalitatii medicului Sorin Ciobanu, Doctor in stiinte medicale (imagistica medicala), un mare iubitor de pictura, de natura, de frumos si un sustinator fervent al copiilor si al artei acestora, plecat din pacate dintre noi de curind, mult prea devreme, spre o lume mai colorata si mai buna.

Dr. Mariana Ciobanu, Membru de Onoare