Expoziție cu portrete ale eroilor Primului Război Mondial realizate de Ileana Crăciun, la Biblioteca Județeană
Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește, în parteneriat cu Fundația Ileana, expoziția de pictură intitulată „Centenar“ a artistei plastice Ileana Crăciun, în Sala Cupola, în perioada 10-24 octombrie 2018. Sub semnul împlinirii celor 100 de ani de la realizarea României Mari, expoziția cuprinde 38 de portrete ale eroilor participanți la Primul Război Mondial, dintre care 12
sunt din județul Neamț. De asemenea, pe simeze este expus originalul jurnalului de front al sergentului Dumitru Platon, din perioada 1916-1918.
Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 10 octombrie, de la ora 17:00, iar prezentarea a fost  făcută de prof. Mihai Lostun și pr. Ioan Petraru. Evenimentul a fost  presărat cu momente muzicale susținute de Grupul vocal „Mugurașul“, dirijor prof. Mihaela Mancaș; Grupul vocal „Floare de colț“, dirijor prof. Georgiana Șerban; Corul „Camena“, dirijor Elena Amariei; Corul „Evanghelismos“, dirijor Ciprian Ceai. Ileana Crăciun este președinta Fundației „Ileana“ și absolventă a Școlii Populare de Artă „Carmen Saeculare“, la clasa Arcadie Răileanu și Cristian Bistriceanu.