Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț și Casa Culturii „Ion Creangă“, organizează cea de a doua ediție a Festivalului „B Zone Folk România“, în perioada 10 -11 septembrie 2022, în Parcul Cetate din oraș.

 

Iubitorii muzicii folk se vor bucura, timp de două zile, de recitaluri susținute de nume mari ale acestui gen muzical: Ducu Bertzi, Radu Gheorghe, Adrian Mărgineanu, Adrian Bezna, Cenaclul „Flacăra“ cu Andrei Păunescu și invitații săi, printre care se vor afla Mircea Vintilă, Emeric Imre, Magda Puskas. Alături de aceștia, vor urca pe scenă tinere talente, membri ai unor asociații culturale din județul Neamț, pasionați ai genului.

 

„Publicul are nevoie de astfel de evenimente. Sunt mulți iubitori de folk care participă la festivaluri în diverse zone din țară și acum le oferim oportunitatea de a asculta, din nou, muzica favorită în județul Neamț. «B Zone Folk România» este un concept cultural care aduce în inima Moldovei, la Târgu-Neamț, artiști din toată țara. Recitalurile vor fi susținute în aer liber, într-o zonă minunată a Neamțului.

În calitate de președinte al Consiliului Județean, am susținut toate proiectele culturale și vreau să organizăm pentru nemțeni și turiști cât mai multe evenimente prin care avem ocazia să promovăm valorile culturale și frumusețea zonei noastre“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 

Prima ediție a Festivalului „B Zone Folk România“ a fost organizată în anul 2019 și s-a bucurat de un număr mare de spectatori, fiind intens promovat în mediul online și inclus în calendarul evenimentelor așteptate de iubitorii de muzică de acest gen, din toată țara. În ultimii doi ani, festivalul nu a putut fi organizat din cauza pandemiei.