Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor și cadrelor didactice pe tot parcursul anului şcolar, Jandarmeria Neamț va intensifica măsurile de ordine publică la nivelul județului, în zona adiacentă unităţilor de învățământ. Jandarmii vor acţiona independen, dar și în patrule mixte cu Poliţia, pentru prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru a asigura o intervenţie promptă în situaţia în care vor fi solicitaţi.

Și în anul şcolar 2022-2023, asigurarea și menținerea ordinii publice şi creşterea gradului de siguranţă a elevilor și personalului didactic este unul dintre obiectivele prioritare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, astfel că jandarmii nemțeni au fost alături de elevi, părinți și cadre didactice încă din prima zi de școală, atât la festivitățile de deschidere, dar și pe traseele de deplasare din imediata apropiere a 15 unități de învăţământ arondate, din județ.

Colaborarea dintre jandarmi și directorii unităților școlare aflate în responsabilitatea Jandarmeriei Neamț va rămâne la fel de strânsă ca până acum, pentru a parcurge un an școlar în siguranță, pe tot parcursul său, nu doar la debut, iar școala să fie un spațiu sigur, dedicat studiului și performanței.

La început de an școlar, Jandarmeria Neamț face următoarele recomandări utile pentru elevi:

–         Dacă asistați la un conflict violent, anunțați imediat profesorii, personalul de pază sau patrula de jandarmi aflată în apropiere sau apelați numărul unic de urgență 112;

–         Solicitați imediat ajutorul dacă voi sau colegii voștri vă aflați într-o situație periculoasă;

–         Nu interacționați cu persoane necunoscute;

–         Nu purtați la vedere obiecte de valoare pentru a nu deveni ținta persoanelor rău-intenționate;

–         Și nu uitați! Atât la școală, cât și pe stradă este important să aveți un comportament civilizat