back to top
luni, 21 aprilie 2025
13.9 C
Piatra Neamț

Planta din România care poate ucide 98% din celulele canceroase

Oamenii de știință încearcă, în mod constant, să găsească un leac împotriva cancerului și se pare că l-au găsit. Este vorba de o plantă care se găsește și în România și care, potrivit unui studiu publicat în „Life Science”, poate distruge până la 98% din celulele canceroase, în doar 16 de ore.

Planta se numește pelinita (Artemisia annua), sau pelinul dulce, și singură distruge până la 28% dintre celulele canceroase, dar, în combinație cu fierul, le distruge aproape în totalitate, și asta fără să afecteze celulele sănătoase.

Artemisinina, substanță activă din această plantă, a fost folosit, în trecut, ca remediu împotriva malariei.

Fierul se acumulează în celulele canceroase datorită receptorilor de transferină care le ajută în procesul de diviziune celulară. Și celulele normale au, de asemenea, acești receptori, dar celulele canceroase pot fi vizate de combinația de fier și artemisinina.

Există numeroase experimente realizate, până în prezent, și toate dovedesc că, în combinație cu fierul, artemisinina poate distruge în mod eficient cancerul.

Testata pe 55 de tipuri de cancer

Artemisinina a fost izolată, pentru prima dată, în anul 1972, de către savanții chinezi Henry Lai și Narendra Singh, de la Universitatea din Washington, care au utilizat-o pentru tratamentul malariei, în timpul Războiului din Vietnam. Artemisinina este antimalaric recunoscut, fiind eficientă în lupta împotriva tulpinilor de Plasmodium cu rezistență medicamentoasă.

În ansamblu, pelinita a fost testată pe 55 de tipuri de celule canceroase. După cele mai noi cercetări științifice, reiese că leucemia, cancerul de colon, melanomul (cancer de piele), cancerul la sân, cancerul la prostată, tumorile cerebrale și cancerul la rinichi răspund bine la tratament. Planta este eficientă și în tratarea cancerului la pancreas.

Articole populare

Intervenții ale pompierilor pentru stingerea incendiilor în zona Târgu-Neamț

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, echipajele Inspectoratului...

Cetățile dispărute ale Daciei: Bâtca Doamnei și Cozla – între vestigii, legende și uitare

Într-un colț pitoresc al Moldovei, în jurul actualului oraș...

De ce ne enervează oamenii în trafic – și ce spune asta despre noi

Claxoane, semnalizări ignorate și certuri prin geam. Nu e...

Top 5 meserii ale viitorului: profesiile care vor domina piața muncii în era digitală

Descoperă domeniile în care cererea va exploda datorită avansului...

De interes

spot_img

DIn aceeasi categorie

spot_imgspot_img