Porţia de cunoaştere – invitat dr. Mihaela Bilic

Absolventă a Facultății de Medicină din București, doamna dr. 29 este de 15 ani medicul nutriționist care vrea să aducă din nou bucuria și plăcerea pe mesele românilor. Autoare a unor cărți de succes, vândute în mii de exemplare (Silueta dincolo de mituri, Traiesc deci mă abțin, Sănătatea are gust) și promotor al multor campanii de educație nutrițională, Mihaela Bilic și-a propus să redea oamenilor încrederea în mâncare, să le arate că sănătatea are gust!

Prin intermediul numeroaselor emisiuni tv la care a fost invitată, dar și în cadrul conferințelor și seminariilor pentru publicul larg, sfaturile și recomandările ei au ajuns în multe case și au ajutat mulți români. De pe poziția de medic primar diabet și boli de nutriție la care s-a adaugat mai nou un masterat de psihonutriție la Paris, dr. Mihaela Bilic ne îndeamnă să facem din mâncare un prieten și din alimentația sănătoasă și echilibrată un stil de viață!

sursa : Porţia de cunoaştere

Un stil de viaţă sănătos se sprijină şi pe o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată.  Nu de puţine ori viaţa de zi cu zi ne-a pus în situaţia de a ne simţi dezorientaţi în faţa hăţişului de informaţii despre alimentaţie, de a deveni mici cercetători în faţa raftului alimentar sau de a ne întreba de ce apar kilogramele în plus. Dr. Mihaela Bilic, medic specialist în psiho-nutriţie şi autoare a cinci cărţi de educaţie nutriţiională, ne ajută să găsim echilibrul în relaţia cu mâncarea, fără să uităm că grija excesivă pentru mâncatul sănătos este o boală în sine. Cum să ne recâştigăm încrederea în mâncare, cum să ne împăcăm cu foamea şi cum să obţinem saţietatea, ce ne învaţă natura în relaţia cu hrana cea de toate zilele, ce putem şi ce nu putem obţine prin mâncare, care sunt miturile nutriţionale moderne care ne sabotează,  cum să obţinem calitatea în domeniul alimentar, cum să slăbim fără să cheltuim şi multe alte informaţii la Porţia de cunoaştere.