Recital la patru maini – Visul unei nopti de vara

Tot în cadrul stagiunii artistice 2016 – 2017, miercuri 23 noiembrie 2016 la Liceul de Arte Victor Brauner din Piatra Neamţ a avut loc un recital de pian  la patru mâini, a suitelor din Visul unei nopti de vară de Felix Mendelssohn-Bartholdy susţinut de Bernadette Cyumbil – pian, Raluca Rad – pian şi Liviu Cojărescu -recitator.

Din program:

Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)

Sommernachtstraum Suite (Suita Visul unei nopți de vară)Ouverture Allegro vivace
II. Scherzo Allegro molto vivace
III. Elfen Marsch Allegro molto
IV. Lied Allegro ma non troppo
V. Intermezzo Allegro appassionato
VI. Notturno Con moto tranquillo

VII. Hochzeitmarsch Allegro vivace

VIII. Allegro comodo

Marcia funebre Andante comodo

Ein Tanz von Rupeln Allegro molto

Allegro vivave come I

XII. Allegro molto

BERNADETTE CZUMBIL este absolventa Liceului de Artă din Oradea, unde a terminat specializarea pian, sub îndrumarea profesoarelor Deák Magdalena și Fekete Erzsébet. După cursurile Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, secția pian, precum și cele de masterat sub coordonarea prof.univ.dr. Adriana Bera, a obţinut bursă Erasmus la Hochschule für Musik din Köln. În anul 2011 își susține lucrarea de doctorat cu titlul Fantezia în creația pentru instrumente cu claviatura a lui Carl Philipp Emanuel Bach, şi obţine calificativul Summa cum Laude. Este laureată a concursurilor naționale de pian (Baia Mare, Oradea), a concursului în cadrul Festivalului Mozart Cluj-Napoca, și a Concursului Internațional de pian în cadrul Sommerakademie Prag-Wien-Budapest, Baden/Austria (2000, premiul Alban Berg). A urmat cursurile de perfecționare a pianiștilor Dana Borșan, Gabriel Amiraș, Némethy Attila, Cordelia Höfer, Sontraud Speidel. A susţinut concerte solo cu orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Arad, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, precum şi recitaluri solo şi de muzică de cameră în ţară şi în străinătate (Ungaria, Austria, Germania, Luxemburg). În prezent este lector universitar doctor la clasa de Compoziție muzicală și Dirijat a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

RALUCA RAD  a absolvit Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca, secţia pian principal, la clasa prof. Gerda Türk. A continuat studiul pianului la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, clasa prof.univ.dr. Adriana Bera, iar în anul 2010 a absolvit cursurile de master. În urma câştigării prin concurs a unor burse de studiu, între anii 2003-2004 a urmat cursurile Academiei Internaţionale J.S. Bach din Stuttgart şi între anii 2007-2008 cursurile Academiei Internaţionale Mozart din Salzburg. A obţinut numeroase premii atât în ţară cât şi în străinătate, dintre care amintim: Premiul I la Concursul Naţional W.A. Mozart, Premiul III la Concursul Internaţional Pro Piano, Premiul special la Concursul Internaţional Ella Phillip, ş.a. A participat la cursuri de măiestrie susţinute de Peter Florian, Georg Sava, Mihaela Ursuleasa, Cordelia Hoefer, Robert Levin, Jean-Francois Antonioli. A susţinut concerte şi recitaluri colaborând cu Institutul Român de Cultură din Berlin, Radio România Muzical, Fundaţia Remember Enescu din Bucureşti şi cu Filarmonicile de Stat din Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Botoşani, iar în anul 2013 a participat în calitate de corepetitor la cursurile de măiestrie susţinute de conf.univ.dr. Valeriu Maior, în cadrul Festivalului Internaţional Vacanţe Muzicale la PiatraNeamţ. În anul 2014 susține public teza de doctorat cu titlul Vingt Regards sur l’Enfant – Jésus de Olivier Messiaen – o abordare din perspectiva pianistului interpret, fiindu-i conferit titlul de doctor în muzică. Și-a început cariera didactică în anul 2009 ca preparator universitar titular la Facultatea de Muzică din Piatra-Neamț, în prezent fiind asistent universitar doctor la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.