Pe data de 18 aprilie 2019, la ora 17:00, Asociația ”Veronica-Filip” în parteneriat cu Casa Corpului Didactic, Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”, Neamț și Turn Tv au plăcerea de a vă invita la Spectacolul Umanitar ”O șansă pentru Ianis-George”  care va avea loc la sala ”Calistrat Hogaș” a Consiliului Județen Neamț. La acest spectacol sunt invitate următoarele ansambluri folclorice: ”FLORICICĂ DE LA MUNTE” al Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”, Neamț, ”TOPORAȘUL” – Colegiului Tehnic ”Gheorghe-Cartianu” Piatra Neamț și ”FLORILE TARCĂULUI” – Școala Gimnazială ”Iulia-Hălăucescu”, comuna Tarcău. Alături de ele vor urca pe scenă și preșcolari de la Grădinița ”Veronica-Filip”, Piatra-Neamț . Ianis-George este un băiețel în vârstă de 4 ani, de la Grădinița cu Program Prelungit ”Veronica- Filip” Piatra Neamț, care a fost diagnosticat încă din primele luni de viață cu tetrapareză spastică și nistagmus congenital. Această lovitură grea pe care au primit-o părinții lui Ianis, nu i-a descurajat. Pentru ca Ianis-George să poată avea o viață normală, ei au luptat de la bun început, însă lupta nu a luat sfârșit. O speranță au primit de la medicii Spitalului de Copii din Saint Louis(S.U.A) însă costurile operațiilor depășesc cu mult posibilitățile acestei familii. Suma totală necesară operațiilor este de 60.000 $ la care se adaugă costurile aferente transportului până în America și alte cheltuieli. Până în acest moment au fost făcute donații și sponsorizări în valoare de 36.000 $.
Ianis-George este programat pentru operație în luna octombrie a acestui an, lucru care ne-a determinat să organizăm și o a doua etapă a Proiectului Umanitar ”O șansă pentru Ianis- George”.
În luna decembrie Școala Gimnazială ”Elena-Cuza”/ Grădinița cu Program Prelungit ”Veronica-Filip” Piatra-Neamț în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Neamț, Asociația Umanitară ”Codrin-Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii” și Turn TV au organizat o primă etapă a acestui Proiect Umanitar sub forma unui Târg de Crăciun. Părinții preșcolarilor din grădiniță au empatizat cu suferința acestei familii, implicându-se activ în cadrul acțiunilor, motiv pentru care sperăm ca spectacolul din luna aprilie să aibă un impact pozitiv. Mulțumim pe această cale partenerilor, colaboratorilor și părinților pentru implicarea în acest proiect! Vă așteptăm cu drag la SPECTACOLUL UMANITAR ”O ȘANSĂ PENTRU IANIS-GEORGE” organizat în data de 18.04.2019, ora 17:00 la Sala Calistrat-Hogaș a Consiliului Județean Neamț.