În ultimele zile au apărut în spațiul public informații care pot duce în eroare opinia publică și în mod special administratorii unităților de alimentație publică. Subiectul vehiculat este închiderea obligatorie  a teraselor din Piatra-Neamț la ora 22:00, afirmație total falsă.

 „Regulamentul privind modalitatea de obținere a avizelor/ acordurilor/ autorizațiilor de deschidere a exercițiului comercial, precum și principiile generale privind desfășurarea activității comerciale și urmărește dezvoltarea rețelei de distribuție a produselor și serviciilor de piață, cu respectarea principiilor liberei concurențe, protecției vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor, precum și a mediului“ nu aduce modificări la orarul de funcționare al unităților de alimentație publică cu terase, aceste norme de funcționare rămânând neschimbate față de vechiul regulament.

Art. 10 alin. 1 din regulamentul menționat prevede faptul că agentul economic are libertatea de a-și stabili propriul program de funcționare.

Pentru agenții economici care sunt supuși autorizării, conform Capitolului III, programul de funcționare după ora 22:00 presupune îndeplinirea mai multor condiții legate de reglementările specifice din domeniul liniștii și ordinii publice. Aceleași prevederi se aplică și pentru terasele sezoniere, care pot funcționa și după ora 22:00, dacă întrunesc condițiile legale.

Vă asigurăm că aceste informații sunt în fapt fake news, iar locuitorii municipiului Piatra-Neamț și antreprenorii se vor convinge de acest lucru odată cu redeschiderea teraselor sezoniere.

Invităm și pe această cale reprezentanții HORECA din Piatra-Neamț mâine, ora 15:00, la o dezbatere a acestui regulament ce se va desfășura în sala de ședințe de la parterul instituției.