[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]
Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț celebrează Ziua Mondială a Poeziei joi, 21 martie 2019, începând cu ora 11:00, în Sala Cupola. Invitații speciali ai ediției de anul acesta sunt poeții Vasile Baghiu și Dorin Ploscaru, care vor lectura din creațiile lor poetice recent publicate. De asemenea, Dan Iacob va recita din lirica românească.
Participanții la activitățile Bibliotecii Județene programate de Ziua Mondială a Poeziei vor primi, gratuit, o plachetă de versuri cu reproducerea fotografică a „Luceafărului“ de Mihai Eminescu din volumul „Poesii“, ediția Maiorescu din 1889, carte aflată în Fondul „G.T. Kirileanu“. Totodată, va fi organizată o campanie de promovare a serviciilor de bibliotecă în diferite cartiere ale orașului Piatra-Neamț.
Tot joi, formația camerală Trio Dolcissime va susține concertul „Muzica și poezia“, de Ziua Mondială a Poeziei, în Sala Cupola a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț, de la ora 12:30. Manifestarea culturală se desfășoară sub egida Universității Naționale de Arte „George Enescu“ Iași, cu sprijinul clubului Rotary Piatra-Neamț „Camena“.
În program sunt cuprinse lucrări din creația compozitorilor W.A. Mozart, J. Brahms, H. Wolf, C. Saint-Saens, E. Chausson, C. Franck, L. Delibes, A. Stoia, N. Bretan.
Trio Dolcissime a stabilit o tradiție a concertelor de primăvară la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, ediția de anul acesta fiind a șasea.
Mâine, începând cu ora 14:00, în Sala de Festivități Theodor Macarie, iubitorii de poezie sunt așteptați la o întâlnire interactivă cu Adrian Aluigheorghe și Emil Nicolae, eveniment moderat de prof, Adrian G. Romila. Interludiile sonore vor fi asigurate de Anastasia Horghidan și Armand Popa.
„Marcată în fiecare an la 21 martie, Ziua Mondială a Poeziei sărbătorește una dintre cele mai prețioase forme de expresie și identitate culturală și lingvistică a omenirii. Practicată de-a lungul istoriei – în fiecare cultură și pe fiecare continent – poezia vorbește despre umanitatea noastră comună și despre valorile noastre comune, transformând cele mai simple dintre poezii într-un puternic catalizator pentru dialog și pace”, se precizează într-un document al Națiunilor Unite.
[/et_pb_text][et_pb_divider _builder_version=”3.19″ /][et_pb_video _builder_version=”3.19″ src=”https://www.youtube.com/watch?v=ldhX3BJynVE” /][et_pb_divider _builder_version=”3.19″ /][et_pb_video _builder_version=”3.19″ src=”https://www.youtube.com/watch?v=W5VJiPg3Nco” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]