În cadrul unei acțiuni organizate pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, polițiștii au aplicat peste 1.100 de sancțiuni contravenționale. 150 de șoferi au rămas fără permisul de conducere.

În perioada 8 – 14 iulie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ au acționat pe linia prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În cele șapte zile de controale, polițiștii rutieri au aplicat peste 1.100 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 R, dintre care 494 pentru depășirea regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunii au fost reținute peste 150 de permise de conducere. Totodată, 34 de certificate de înmatriculare au fost retrase de polițiști.

Pe parcursul activității, au fost constatate 9 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 7 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și pentru părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente grave, produse pe fondul vitezei excesive și implicit consumului de alcool în rândul conducătorilor auto.